Kom igång med Fibern!

Hej!

Så här kommer man igång med fibern och beställer tjänster:

  • När våra tekniker varit på plats och installerat Fiberuttaget (Dosan märkt Telia) och kopplat ihop denna med Mediakonvertern (märkt Raycore) skall den senare ha två tända lampor:

POWER skall lysa med fast blått ljus
FX skall lysa grönt (blinkar vid datatrafik på fibern)

(Är Mediakonvertern nyss påslagen tar det ett par minuter att komma till detta läge.)

 

  • Lyser lamporna enligt ovan går det att beställa tjänster, och enklast är att koppla in en dator med LAN-kabel (vanlig nätverkskabel) direkt i Mediakonvertern i valfritt LAN-uttag. Med datorn inkopplad skall FX och någon av LAN-lamporna blinka grönt.

 

  • Öppnas nu en webbläsare (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox etc) på datorn så kommer man direkt till beställningsportalen zmarket.se. Kolla så att rätt adress visas på sidan.

 

  • Nu är det bara att beställa tjänster. Detta gör man genom att först klicka på Skapa Konto högst upp på sidan och fylla i uppgifterna. Därefter kan man välja de olika tjänster som önskas. Notera att det vanligen tar upp till 24 timmar innan en tjänst aktiveras, och att leverantören ofta skickar ut boxar (router, TV-box, etc.) med posten, vilket givetvis tar ett par dagar.

 

Notera även att om man går in på zmarket.se via en annan internetanslutning än den egna fibern måste man först välja VISBY STADSNÄT och därefter den egna adressen. Vi rekommenderar dock att beställning görs vi den egna fibern enligt ovan eftersom detta ger en möjlighet att verifiera leveransadressen.

(OBS! Om lägenhetsnummer visas som DAxxxx så beror detta på att fastighetsägaren inte uppgivit Lantmäteriets lägenhetsnummer till VISBY Stadsnät i samband med installationen. Rätt lägenhetsnummer kommer att visas så snart vi fått in uppgifterna.)

 

//Benkt Linnander, Projektledare